Home » in de media » Politie Bommelerwaard steunt Veilige Buurt App

Politie Bommelerwaard steunt Veilige Buurt App

Gepubliceerd op 10 januari 2018 12:20

e politie in de Bommelerwaard stimuleert het gebruik van de Veilige Buurt App. "We willen graag gebruik maken van de ogen en oren van burgers, oftewel samen boeven vangen", zei wijkagent Tomas Sluiter donderdagavond tijdens een voorlichtingsavond over de app.

https://www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard/algemeen/118059/politie-bommelerwaard-steunt-veilige-buurt-app

De app is ontwikkeld door drie inwoners uit de regio Rotterdam met financiële steun van de gemeente Rotterdam. Wie de app op zijn telefoon heeft staan, kan bij een 'verdachte situatie' de politie live op de hoogte houden van ontwikkelingen. "Je moet in zo'n geval altijd eerst 112 bellen", legt wijkagent Hendrik Rietstra uit. "Dat doe je als je bijvoorbeeld ziet dat iemand wel heel erg naar een huis aan het kijken is of als een bepaalde auto, die je niet kent, heel langzaam rondjes rijdt door de wijk. Via de app kun je zoveel mogelijk gegevens doorgeven, zoals de kleur van de auto, het kenteken en hoe de bestuurder er uit ziet. Wij kunnen er dan naar toe en in de auto kijken of iemand bijvoorbeeld inbrekersgereedschap bij zich heeft."

In de app kunnen de inwoners van een bepaalde wijk met elkaar de melding op de voet volgen en er informatie aan toevoegen. Ook de politie kan er meepraten. "Dat is het grote voordeel van deze app", zegt Tomas Sluiter. "We kunnen dan ook laten weten wat we met de melding hebben gedaan."


«   »